Comité stichting Slag van Ambacht

De wielerronde in Hendrik Ido Ambacht heeft een rijke historie. De lijst met winnaars is er een om trots op te zijn zoals ondermeer, Eddy Merckx, Jan Janssen, Hennie Kuiper, Gerben Karsten, Kees Bal, Cees Rentmeester, Leontien van Moorsel, Rudie Librechts, Danieëlle van Overgaag en van de laatste jaren, o.a Tommy Post, Rob Sienders, Ronald van de Tang, Wilco Zuijderwijk, Sebastiaan Langeveld, Lennart van Drimmelen, Marco Luijten, Nico Vuurens en Ambachter Yondi Schmidt die de ronde won in 2014 in zijn rood-wit-blauwe shirt als kampioen van Nederland.

Deze website is ter informatie aan de deelnemers zoals de route, permanence en parcours informatie en is ook bedoeld om als naslag te dienen. Voor wat de historie betreft kunnen we nog heel veel informatie gebruiken zoals kranten verslagen en foto’s. Ook een verzoek aan de Ambachtse renners die deze ronde ooit hebben gereden om hun bijdrage te leveren. Namens het comité veel leesplezier en voor-, op- of aanmerkingen, aanvulling op de uitslagen of anders stuur ons een mail via het contactformulier.

Het comité ( foto gemaakt 2015 ) met v.l.n.r. Emil Demuijnck, Jilles Spruit, Kees den Hartog,Jan-Pieter Spruit, Jan van den Berg, Arie van den Berg, Dick Schmidt en Jaap van Vuuren.   De editie van 2018 was de laatste van Dick Schmidt, zijn plaats werd ingenomen door Wilfred Ruitenberg.


2001  Louis de Koning Kampioen van Nederland bij de Elite-Amateurs met zoontjes en het comité Slag van Ambacht met staand v.l.n.r. Kees den Hartog, Jaap van Vuuren, Jilles Spruit, Arie Bode, Eric van Oers en Arie van den Berg. Voor de wedstrijd  even op de foto voordat hij in een open wagen werd rondgereden.

Twee advertentie’s zoals ze jaren lang stonden vermeld in de Wieler Revue

Scroll Up