Webmaster

Mag ik mij voorstellen, mijn naam is Dick Schmidt. Oud amateur renner ( jaren ’60), oud jeugdleider, oud ploegleider bij de nieuwelingen en junioren en begeleider en verzorger van zoon Yondi van bij de jeugd  in 1997 t/m bij de Elite in 2015.   Sinds 1999 heb ik een taak in het comitė van de wielerronde van Hendrik Ido Ambacht met o.a de p.r. in de portefeuille. In 2008 ben ik begonnen met het maken van de website middels een eenvoudig daarvoor aangeschaft pakket. Anno 2015 bleek deze niet meer te voldoen en moesten we overgaan naar een nieuwe website. Dankzij een sponsoring van  Xebius Grafisch Bedrijf  en de gemeente H.I.A. middels een gift uit het Familie Spoorfonds  is deze nieuwe website tot stand gekomen. Xebius Grafisch Bedrijf  heeft ook het beheer, en heeft deze website op aanwijzing van mij  op maat gemaakt.

Vanaf januari 2016 ben ik bezig om de nieuwe website vorm te geven met vooral alle informatie welke ik in de afgelopen jaren heb verzameld opnieuw te scannen en op de site te plaatsen. Regelmatig is er een zoektocht bij het gemeentearchief Dordrecht nodig in de de regionale kranten. Inmiddels heb ik van alle 61 ronden de uitslag. ( met o.a dank aan de gegevens van de site van Foto Koos)  Ook de foto van de winnaars van alle ronden zijn verzameld. Leuk is vooral het zoekwerk om dan uiteindelijk telefonisch in contact te komen met oud winnaars zoals recent (lees: mrt. 2016 ) met Ad van Haaren en Jan van Veen de winnaars van 1966 en 1963. Van de ronde missen mis ik nog veel foto’s zoals er nog heel veel informatie van vooral de eerste jaren ontbreekt.

Behalve actuele informatie voor en na de wedstrijddag in de eerste week van juli is deze website ook gemaakt om een stukje wielergeschiedenis voor Hendrik Ido Ambacht te bewaren. Vanaf deze plaats bedank ik iedereen die heeft geholpen middels het aanleveren van teksten en /of foto’s. Ik wens u veel leesplezier  en stel het op prijs als u aanvulling en /of verbeteringen aan kunt leveren.

Dick Schmidt                 tel. 078 6819878         d.schmidt@hetnet.nl

Scroll Up