Zaterdag 21 augustus 1971 11e Slag van Ambacht voor Professionals en Amateurs

HENDRIK-IDO-AMBACHT (21 augustus).1971
NEGENDE SEIZOENZEGE VOOR GERBEN KARSTENS
Gerben Karstens is dit seizoen duidelijk een van onze meest op de voorgrond tredende beroepsrenners. De troef van Goudsmit­Hoff heeft in Hendrik Ido Ambacht zijn negende seizoenzege kunnen innen. We blijven het betreuren dat de wielerloopbaan van Karstens enkele malen is onderbroken geweest, wellicht was hij anders hen van de absolute „toppers” van de gehele internationale wielersport geworden.
In Hendrik Ido Ambacht bij de profs 43 vertrekkers – heeft Karstens, amper terug uit Frankrijk, zijn tegenstanders op­nieuw duidelijk gemaakt dat met hem niet te spotten valt.
Nadat de jeugd, de amateurs en de gentleman coureurs het in grote getale opgekomen publiek de handen op elkaar had laten brengen voor geleverd werk, kwamen de geldrijders aan het vertrek. Aanvankelijk ging het wat stroef, de echte strijd­lust ontbrak. Aangevuurd door de vele premies – volgens premiecommissaris Vleugels uit Dordrecht 85 premier met een totale waarde van f 2.152,- – kwam er vaart in de strijd. In de slotfase ontstond een kopgroep van vijf coureurs, Gerben Karstens wist zich met nog twee toeren voor de boeg van zijn makkers los te rijden. Een fraaie en onbedreigde zege. Dat Harm Ottenbros goed op weg is weer de oude te worden, toon­de hij overduidelijk aan. Prettig aandoend: Cees Stam weer prima op dreef; Wim Bravenboer als vanouds in de kop, de neo’s Wanders en Zoons voorin. Jan Zoons reed in het proto­type van de Wybert trui voor 1972. De man uit Voorschoten zal dus ongetwijfeld voor de dropjes-firma tekenen. Bron: AD J. VINGERHOETS / foto Koos

1971

PROFFESSIONALSAMATEURS
1Gerben Karsten16Harrie van Leeuwen1Jan Breur
2Harm Ottenbros17Ben Janbroers2Sjef van der Burg
3Cees Stam18Chris de Smit3Wim van Steenis
4Jos van Beers19Gerard Harings
5Timo Tabak20Jan Janssen
6Cees Rentmeester21Willy Teirlinck (B)
7Jan Krekels22Gerard Koel
8Wim Bravenboer23Henk Benjamins
9Evert Dolman24K. Delnoy
10Wim Sanders25J. Moonen
11Jan van Katwijk26P. Kisner
12Jans Zoons27M. Gerrits
13Tinie Wagtmans28Gé van der Winden
14D. Hoist29G. Wesselius
15Jan Serpenti30M. Jongkind
Scroll Up